Hírek

Késő őszi busahalászat összefoglaló I.

Igazi téli hangulatot teremtő időjárásban fejeződött be a Maty-éri víztározón az egy hetes – ökológiai célú – halászati munka. A halászat zárónapja advent első Vasárnapjára esett.

Pelyhekben szakadó hó és észak-nyugati szél fogadta a halászokat és a segítőket. A tanyaállítás a tározó úgynevezett „horgászoldalán” történt, melyből a halak egy helyszínen felállított haltartóba kerültek átfejtésre.

A vasárnapi hálóhúzást 6 napos terelő halászat előzte meg, mely képet adott a maty-ér nagytestű halállományáról.

A busa fajok mellett, 7 kg feletti pontyok és süllők, továbbá 10 kg feletti harcsák akadtak a halászok hálóiba. Természetesen az őshonos halak visszahelyezésre kerültek.

A halászat eredményesnek tekinthető, hiszen  270-300 q fehér és pettyes busa került a hálókba. A kifogott halak súlya becsült mennyiség, a jövő héten lezáruló szállítási munka végén lesz pontos fogási eredmény.
 
 

A HECSMSZ munkatársai köszönettel tartoznak a vasárnapi kerítő halászaton részt vett önkéntes segítőknek, nem utolsó sorban a maty-éri horgászoknak is, hogy a megértő hozzáállásukkal hozzájárultak a halászat zavartalan, konfliktusoktól mentes lebonyolításában.

 A halászatról részletes képösszefoglaló folyamatosan frissül.

 ITT! 

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége