Hírek

Befejeződött a halőri eszközök átadása

Befejeződött a halőri eszközök átadása

A halőrzést támogató eszközök ez évi utolsó eseményeként a MOHOSZ agárdi telephelyén ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a halőri motorcsónakok.

 

A sajtó nyilvános átadó eseményen jelen volt Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár (FM), aki megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a Földművelésügyi tárca részéről továbbra is a kiemelten támogatott feladatok között szerepel a hazai halfajokat veszélyeztető kárókatona gyérítése, a halélőhelyek fejlesztése, a halászati őrzéshez szükséges egyenruha- és eszközbeszerzés támogatása.

 

Uron Ákos, Dr. Szűcs Lajos, Dr. Dérer István az átadáson

 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szervezetével, mint stratégiai partnerével megkötött támogatási szerződéseken keresztül a Halgazdálkodási Alapból támogatja a halászati őri - ismertebb nevén halőri - feladatellátás fejlesztését az állami tulajdonban lévő, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületekben élő, nemzeti kincsnek és természeti értéknek minősülő őshonos halállományok védelme, párhuzamosan a horgászok jogkövető magatartásának biztosítása, a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzése, az orvhorgászat és orvhalászat megakadályozása érdekében.

 

 

 

A most átadott vízi járművek három változatban 4 személyes minőségi alumínium csónaktestek kerültek beszerzésre, egyedi azonosítóval, arculati feliratozással, valamint a típustól függően rögzített evezővillával és létrával, zárható rekesszel, beépített automata vízszivattyúval, illetve kormányállással. Hozzájuk egy nagyteljesítményű akkuval és töltővel szállított elektromos-, valamint 10, 20 és 30 lóerős robbanómotorok kerültek leszállításra, típustól függően kormányrúddal, illetve távvezérlővel, elektrohidraulikus felhajtással. Ezzel az ünnepélyes átadással és kapcsoltan az eddig a horgász szervezeteknél nem látott jelentős támogatás realizációjával bejelenthetem, hogy megtörtént az első jelentős lépés a szövetségi halőrzés rendszerének arculati és technikai fejlesztése tárgyában.

Szövetségünk 2 db 30 LE SUZUKI motorral és 3 db 9,9 LE SUZUKI motorral szerelt csónakra pályázott. Az motor csónakok közül 1 db az Atkai holtágon, míg 4 db a folyókon teljesít majd szolgálatot.

 

 

 

 

 

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége