Hírek

Őszi FEEDER Csapatverseny

Tisztelt Horgásztársak!

A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösen megrendezi Őszi FEEDER Csapatverseny elnevezésű nyílt nevezéses csapat horgászversenyét, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Verseny időpontja: 2023. október 15. (vasárnap)

Verseny helyszíne: Gyálai Holt-Tisza Lisztes szakasza (átlagosan 100 m széles, 1,5 – 3 m vízmélység)

Nevezési díj: 10.000 Ft/csapat (Versenyzőknek a nevezési díj tartalmazza a reggelit és az ebédet) Plusz ebédjegy 2000 Ft

Nevezni a horgászegyesület ügyfélszolgálati irodájában (csütörtökönként 14- 17 ig), a „Macsek Kisállat Eledel és Horgászbolt”-ban (06305792616) hét közben de:8-12-ig.  

Nevezési díjat a helyszínen is ki lehet fizetni, de a részvételt határidőre kérjük jelezni.

Nevezési határidő: 2023. október 13. 11.00 óra

Nevezett csapatok száma: 38 csapat, A csapatok két főből állnak 

Díjazás:  Az első három helyezett csapat.

Különdíjak: Legnagyobb halat kifogó horgász különdíjban részesül.

Programtervezet:       

06:30  Gyülekező a „VIVA PIZZÉRIA ÉS SÖRÖZŐ”  Röszke

07:00  Megnyitó, sorsolás.

07:30 Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés

08:20 Etetés megkezdése

08:30 Verseny kezdete

12:30 Verseny vége, mérlegelés (12:40 Megakasztott halak fárasztásának befejezése)

13:45 Eredményhirdetés és ebéd.

Általános versenyszabályok:

 • A páros verseny során a versenyzők egymás mellett, egy horgászhelyen azonos szektorban, azonos oldalon, irányított sorsolással foglalnak helyet. A végeredmény a két versenyző által elért eredmény alapján áll össze.
 • Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Kizárólag csaliként használható összes élő anyag (csonti, giliszta, tűzőszúnyog, báb) mennyiségének el kell férnie egy 1/8 literes (125 ml) limitáló edényben. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 12 mm.
 • A versenyen maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve etetőpelletet, kukoricát, magokat) használható fel.
 • A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method kosár (gumizott változata is), hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be. Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata. A horogelőke etetőanyagba tömése megengedett.
 • A megengedett legnagyobb horogméret 8-as, a horog öblének átmérője 10 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható.
 • A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
 • Egy haltartóban maximum 20 kg hal tárolható, ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat. Amennyiben a két haltartóban a halak mennyisége eléri a 20-20 kg-ot, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni, vagy lehetősége van újabb haltartóba gyűjteni a halakat.
 • A zsákmány mérése a helyszínen történik. (versenyállásokban)
 • A verseny idejére, a halfajokra egyébként jogszabályban megállapított méret-, mennyiség és faj szerinti korlátozás nincs érvényben. (állami horgászjegyen szereplő jegyzék szerint)

  - Ha a versenyző süllőt fog, akkor a kímélet miatt azonnal vissza kell engedni a vízbe, és nem számít bele a fogási eredménybe.

  - A kifogott halakat a verseny végéig lehet megtartani, ezért keretes haltartó háló használata kötelező

 

A rendezvény felelőse:  Magyari László  (06/70 313-9920)

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés